Waarom ik van boeken houd

Bezoekers van de kleinste boekhandel ter wereld (in Ontario, Canada) krijgen een briefje mee als ze de winkel verlaten. Het briefje is een liefdesverklaring aan boeken: Verder lezen »

 

Piramide van boeken

boekenpiramide

Het gebouw ‘Book Mountain’, een openbare bibliotheek dichtbij de Rotterdamse haven, is een bijzonder gebouw: het is gemaakt van 480 meter van boekenplanken (50.000 boeken!), die in een piramide-vorm zijn geplaatst. Deze boekenberg heeft geen plafond, maar een glazen huls.
De BBC maakte er een reportage over »

 

“Reis zover je kunt kijken en als je er bent, kun je verder zien”

Auteur onbekend

 

Duivels dilemma: neppe Engelse pond

duivelsdilemma

Duivels dilemma: Vervals je geld, red daarmee je leven, maar financier daarmee ook de nazi’s om de oorlog te winnen? Of saboteer je de nazi’s, wat je met dood moet bekopen als het uitkomt? Het is een dilemma dat door Owen Schumacher in de documentaire-serie ‘Nep!‘ wordt gesteld. Maar was het dilemma wel aan de orde? Verder lezen »

 

Chocolade als een soort “lego”-steentjes

sweetplay

Wow… zó cool! Voor haar afstudeerproject bedacht de Franse Elsa Lambinet chocolade-blokjes in een soort modulair systeem. Bij ‘Sweet Play’ kan de chocolade-liefhebber de chocolade, topping en vulling kiezen. Bij de pure chocolade hoort een fruit-stukje, bij de melkchocolade nootjes en bij de witte chocolade een vloeibare topping. Vulling: noga of karamel! Bekijk een video »